"Ekmek Nimettir" e-twinning projemiz

Ülkemizde bir günde 6 milyon ekmek çöpe atılmaktadır. Projemizde toplumda öğrencilerimizle ekmek israfına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır. Bu proje ile fazla ekmek alımını en az seviyeye indirmeye gayret etmek , bayatlamış ekmekleri geri dönüştürerek tekrar kullanmak ve ekmeklerin diğer çöplerle birlikte atılmasına  "EKMEK NİMETTİR" diyerek  engel olmaya çalışılacaktır.

HEDEFLER

1.En temel gıda maddemiz olan ekmek israfı kullanımı konusunda farkındalık kazandırmak
2.Bayat ekmeklerin geri dönüştürülerek ekmeğin bir nimet olduğunu hatırlatmak ve öğrencilerimizin toplumda bu konuda yön gösterici bir birey olmalarını sağlamak
3.Etkinliklerimizde birçok web2 aracı kullanarak bu dönemin iletişim araçlarına farkındalık kazandırmak
4.Akranlarıyla iletişim halinde grup çalışması yapma ve sorumluluk kazandırmak hedeflerimizdir.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz 3 aylık bir süreci kapsamaktadır.
Kasım Ayı
-Proje başlangıç anketleri ve analizleri
- Veli izin dilekçeleri
- Afiş / logo oluşturma

Aralık Ayı
-Ekmek israfı hakkında bilgilendirme
-Ekmek israfı ile ilgili pano hazırlama
- Ekmek israfı ile ilgili röportaj/sosyal deney

Ocak Ayı
-Ekmekleri diğer çöplerden ayrıştırma(geri dönüşüm kutuları)
-Toplanan ekmekleri hayvanlara verme
-Evde Geri dönüşüm
- Ekmek israfı ile ilgili slogan hazırlama
-Hikaye yazma
-Şiir yazma
-Şiir seslendirme (Tiyatro)
-Karikatür
-Kahoot yarışması

BEKLENEN SONUÇLAR

En temel gıda maddemiz olan ekmek kullanımı konusunda farkındalık kazandırmak, bayat ekmeklerin geri dönüştürülerek ekmeğin bir nimet olduğunu hatırlamak ve toplumda bu konuda bilinçli, yön gösteren bireyler yetiştirmek projemizden beklediğimiz sonuçlardandır.

Yayın: 23.12.2021 - Güncelleme: 23.12.2021 19:53 - Görüntülenme: 289